Thich Nhat Hanh: 

FRI FRÅN RÄDSLA, FRI FRÅN SORG

BESTÄLL HÄR! Pris 139 kr

Här kan du läsa ett smakprov ur "Fri från rädsla, fri från sorg"

I alla tider har människan brottats med frågan om livet och döden. I "Fri från rädsla, fri från sorg - zenmästarens väg till visdom" leder Thich Nhat Hanh oss lågmält och enkelt in i ett djuplodande samtal om de stora livsfrågorna, grundat i den buddhistiska traditionen och i erfarenheter från ett liv fyllt av omtumlande upplevelser. Det är ett samtal som präglas av visdom, tröst och hopp.

 En bärande princip inom buddhismen är obeständighet – ingenting är i grunden detsamma från en stund till en annan och allt dör och föds i själva verket ständigt. Döden finns egentligen inte, eftersom vi hela tiden övergår i annan form. Det är som vågen som slår in mot stranden: dess skummande topp upplöses, men för den skull försvinner inte vågen från havet. Inte heller födelsen är början på något nytt, utan en fortsättning på det tidigare. Födelsen visar bara att förutsättningarna nu var de rätta för oss att uppenbara oss i den här formen. Och när de inte längre är de rätt drar vi oss tillbaka. Vi har alltid funnits, och vi kommer alltid att ha en fortsättning.

Thich Nhat Hanh är vietnamesisk buddhistmunk och zenmästare vars böcker är kända för många svenska läsare. Med boken "Mandelträdet i din trädgård", som gavs ut på engelska under titeln "Miracle of Mindfulness" redan i mitten av 70-talet, blev han en pionjär vid framväxten av den mindfulnessvåg som sveper fram i västvärlden. Alltsedan dess har han betraktats som en av centralgestalterna på området och hans böcker är vitt spridda över världen.

För många är Thich Nhat Hanh också känd som grundare av Plum Village, meditations- och retreatcentrumet i södra Frankrike. "Fri från rädsla, fri från sorg" är en av Thich Nhat Hanhs mest älskade böcker, här i en vacker och poetisk översättning av Agneta Sellin, sedan länge slutsåld men nu i en ny, lätt bearbetad utgåva på Dana Förlag.

Pris 139 kr
Utgivningsår: juni 2013

BESTÄLL HÄR!

Pressinformation


INNEHÅLLSFÖRTECKNING

1. Varifrån kommer vi - vart går vi?
2. Den verkliga rädslan
3. Övningen att se djupt
4. Omvandlingen av sorg och rädsla
5. Att börja på nytt
6. Lyckans adress
7. Fortsatta manifestationer
8. Rädsla, accepterande och förlåtelse: övning att beröra jorden
9. Att följa de döende

UR BOKENS FÖRORD
”Thich Nhat Hanhs insikter i liv och död är raffinerad och utsökta, och som allt som är raffinerat uppskattas de bäst i långsam, stilla begrundan. Ur hans djupa källa av mänsklighet och medkänsla flödar det balsam som kan läka våra hjärtan.”
Ur bokens förord av Pritam Singh 

OM THICH NHAT HANH
Thich Nhat Hanh är född 1926 och har levt ett märkligt liv i en märklig tid. Han blev buddhistmunk vid sexton års ålder, senare fredsaktivist, författare och poet. Han har överlevt förföljelse, tre krig och mer än fyrtio års exil. Hans härkomst kan följas mer än två tusen år, faktiskt till självaste Buddha.

Thich Nhat Hanh har skrivit mer än hundra böcker - poesi, skönlitteratur och filosofi. Han har grundat universitet och sociala inrättningar och även räddat båtflyktingar. Han ledde den vietnamesiska buddhistdelegationen vid fredssamtalen i Paris och nominerades till Nobels fredspris av Martin Luther King. Thich Nhat Hanh bor i Plum Village i Frankrike. Han reser fortfarande i hela världen, undervisar och leder retreater.

 Sök

Dana Förlag på Facebook

Dana Förlag

c/o Peter Fowelin
Hasselstigen 42
152 30 Södertälje
08-550 602 74
0707-72 85 77
E-post: peter[at]danaforlag.se
Webb: www.danaforlag.se