BESTÄLL Hjärnan på jobbet

David Rock:

HJÄRNAN PÅ JOBBET

BESTÄLL HÄR! Pris 255 kr

Här kan du läsa ett smakprov ur "Hjärnan på jobbet"

Hur får vi ut mesta möjliga av våra mentala resurser i en vardag fylld av stress och prestationskrav? I "Hjärnan på jobbet - lugnare, smartare, effektivare" får du möta Emily och Paul – mitt i yrkesliv, karriärer och vardagens familjeliv. Emily har precis tillträtt en ledande tjänst på ett större företag medan Paul driver eget som IT-konsult. Deras arbetsdagar fylls av e-post, telefonsamtal, möten, projekt, planer och beslut. Bara att hålla ställningarna inför denna virvelvind av information och uppgifter blir ibland oöverstigligt för dem.

I boken får vi göra en resa in i Emilys och Pauls hjärnor och se hur de sorterar alla intryck, och hur de prioriterar och agerar. Som tur är har Emily och Paul David Rock till hjälp: Han vet hur hjärnan fungerar och hur den kan möta de krav som ställs på oss. Rock visar hur Emily och Paul – och därmed du och jag som läser boken – kan navigera framgångsrikt genom en arbetsdag, för att mot slutet av dagen fortfarande känna oss fulla av energi och lust när hemmabestyren tar vid.

Boken tar upp ämnen som varför hjärnan blir så ansträngd av stress, varför det är svårt för oss att ändra beteendemönster och hur mindfulness kan hjälpa oss att få ut mesta möjliga av våra mentala resurser. Annat som tas upp är hur koncentration och uppmärksamhet kan bidra till en positiv förändring i hjärnan och vad som bidrar till energi, effektivitet och produktivitet i arbetet – inte minst hur kulturen på företag och arbetsplatser kan förändras för att bidra till detta. Det är hjärnforskningen som har svaren – och i "Hjärnan på jobbet" får du verktygen för dig och din arbetsplats. 

 
Pris 255 kr
Utgivningsår: dec 2014

Noter till "Hjärnan på jobbet" (pdf - gratis nedladdning)

BESTÄLL HÄR!

Pressinformation

 

UR INNEHÅLLET
Problem och beslut
Behåll lugnet i stormen
Samarbeta med andra
Främja förändring

 

UR DEN SVENSKA UTGÅVANS FÖRORD AV MARIE RYD
Rock tillhör dem inom näringslivet som tidigt började snegla på resultaten från hjärnforskningen. Han ställde sig frågan om ett nytt mer produktivt ledarskap, och ett effektivt självledarskap, kunde förankras i de nya neurokognitiva landvinningarna. I detta pedagogiska mästerverk, nu på svenska med titeln "Hjärnan på jobbet", har han lyckats sammanfatta och förmedla tillämpningarna av den nya kunskapen på ett föredömligt sätt, rakt ner i vardagen, där alla kan känna igen sig!

Marie Ryd, dr i medicinsk vetenskap och chefredaktör för forskningsinformationstjänsten Holone

 

UR BOKENS FÖRORD AV DANIEL SIEGEL
Översättning: Agneta Sellin

När jag först läste manuskriptet till "Hjärnan på jobbet" frågade jag David Rock om min hustru och mina två tonåringar också fick ta del av det. Stilen är klar och tydlig, tankarna är nydanande och strukturen fantastisk: vardagsscener från arbetsplats och hemmiljö målas upp, varpå samma situation utspelar sig igen efter det att karaktärerna har lärt sig tänka och handla med ”hjärnan i åtanke”. (---) David Rock är rätt man att lära oss sätta hjärnan i arbete. Vi kan alla tacka honom för att han delar med sig av sina väl förvärvade kunskaper – och av sin härliga humor.

Daniel J. Siegel, M.D.,klinisk professor vid UCLA School of Medicine

 


OM FÖRFATTAREN
David Rock är konsult och ledarskapscoach med hela världen som arbetsfält. Han är författare till böckerna "Coaching with the Brain in Mind", "Quiet Leadership" och "Personal Best". Rock leder den globala konsult- och coachningorganisationen Result Coaching Systems och har varit med och startat NeuroLeadership Institute och NeuroLeadership Summit. År 2010 doktorerade David Rock vid Middlesex University i London inom området Neuroscience of Leadership. David Rock kommer ursprungligen från Australien och bor nu med sin familj i New York, USA.

Läs mer om David Rock och hans verksamhet här:
www.Your-Brain-At-Work.com
www.DavidRock.net
www.ResultsCoaches.com
www.NeuroLeadership.com

 


UR RECENSION AV ”HJÄRNAN PÅ JOBBET” HOS BTJ

"Boken är populärvetenskapligt skriven med ett fiffigt pedagogiskt grepp. Genomgående beskriver författaren först hur hen bemödar sig och därefter hur hen lär sig bemästra stressen i sin vardag utifrån kunskapen om hjärnans begränsning. Exemplen är tydliga och går att tillämpa. Författaren har lyckats med att samla in ny neuropsykologisk kunskap och göra den lättillgänglig. Jag tycker att boken är en riktig aptitretare och kan rekommendera den till alla som är intresserade av att lära sig mer om vad som stressar dem och hur de skulle kunna få ut mer av sin dagliga energi." 

David Meden, BTJ (f.d. Bibliotekstjänst), 2015-02-19 (häftepos 15107023)


LÄSARKOMMENTAR

"Har i julklapp gett mig boken 'Hjärnan på jobbet' av David Rock utgiven av Dana Förlag. Jag kan bara från hjärtats innersta vrå uppmana vänner som inte vänner att beställa denna vidunderligt briljant skrivna bok. Kunskap om hur vår hjärna fungerar är ett ytterst bra verktyg för hur vi förvaltar vår tid på arbetet, liksom utanför på bästa sätt." Caroline Prising, Karlskrona, 2014-12-27

"Den är superbra! Kul att den nu finns på svenska" Marion S, 2015-01-05

"Verkligen en fantastisk bok som ger både insikt och kunskap!" Carin Frödeberg, Corporate Mind (www.corporatemind.se), 2017-02-01Sök

Dana Förlag på Facebook

Dana Förlag

c/o Peter Fowelin
Hasselstigen 42
152 30 Södertälje
08-550 602 74
0707-72 85 77
E-post: peter[at]danaforlag.se
Webb: www.danaforlag.se