BESTÄLL Mindfulness i klassrummet - steg för steg

Peter Fowelin:

MINDFULNESS I KLASSRUMMET

BESTÄLL HÄR! Pris 175 kr

Här kan du läsa ett smakprov ur "Mindfulness i klassrummet"

”Mindfulness i klassrummet – steg för steg” är skriven för lärare och andra pedagoger från förskolan till gymnasiet. Som läsare vägleds du i hur mindfulness kan användas i arbetet med barn och ungdomar för att minska deras stress, oro och koncentrationssvårigheter.

Bokens kapitel behandlar centrala delar i mindfulnessträningen i en ordningsföljd som passar i skolan: kroppen, sinnena, andningen, tankar och känslor samt avslutningsvis hur mindfulness kan användas för att stärka relationerna i en elevgrupp. I boken finns cirka 50 olika övningar och varje kapitel innehåller övningar som är kopplade till just det kapitlets tema. Boken innehåller också flera arbetsblad som kan kopieras till eleverna.

Varje kapitel innehåller också råd och tips om hur du som läsare själv kan använda mindfulness. Boken är därmed även en introduktion till hur mindfulness kan bidra till ökad kvalitet i ditt arbete med barn- och ungdomar, och till att du får ett allmänt ökat välbefinnande och ett större lugn.

Alla som arbetar med barn och ungdomar har behållning av att läsa boken och använda dess många övningar. Boken fungerar också som inspiration för pedagoger som vill introducera mindfulness i vuxenpedagogiska sammanhang. Även föräldrar har utbyte av att läsa boken och tillämpa det förhållningssätt som presenteras.

Pris 175 kr
Utgivningsår: april 2011

BESTÄLL HÄR!

Pressinformation

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

1. Den stressade eleven
2. Vad är mindfulness?
3. Vår sanningsenliga kropp
4. Våra uppmärksamma sinnen
5. Vår lugnande andning
6. Våra bångstyriga tankar och bråkiga känslor
7. Du jag och hela gruppen
8. En skola utan stress?

 

UR BOKENS FÖRORD M.M.
”Peter Fowelin har skrivit en bok som är fylld av effektiva meditationsbaserade övningar presenterade i ett 'mindfulness'-sammanhang. Boken är en fantastisk källa till övningar som också har stor variation och lär passa alla intresserade lärare och föräldrar. Den lämpar sig för barn från 3 år och uppåt. Författaren påpekar att boken är till för att användas och just användbarheten är dess stora styrka. Det saknades tidigare en sådan bok. Nu är den här!” 
Ur bokens förord av fil.dr Yvonne Terjestam, författare till boken Mindfulness i skolan

 

”Jag hade inte kunnat önska mig en mer tydlig, informativ och praktisk bok om mindfulness i skolan. Peter Fowelin fångar förhållningssättet i mindfulness bra, utan att vare sig krångla till det eller trivialisera. Alla övningar är också en guldgruva.  Mindfulness i klassrummet bidrar till att bryta mark, så att allt fler pedagoger kommer att våga använda sig av mindfulness i arbetet med barn och unga.” 
Ola Lundström, lärare i mindfulness och meditation, f.d. gymnasielärare

 


UR RECENSION AV ”MINDFULNESS I KLASSRUMMET” HOS BTJ
”Boken innehåller en skattkista med övningar att gräva ur. Tydliga instruktioner gör att läraren enkelt kan börja från övning ett och sedan fortsätta boken igenom. Sällan behövs något material eller stora förberedelser och alla övningar är nivåanpassade för att kunna användas från förskolebarn till gymnasium/vuxna.”
Therese Nordholm, BTJ (f.d. Bibliotekstjänst), 2011-06-14 (häftepos 11114035)

 

LÄSARKOMMENTARER 
”Jag skulle vilja beställa två ex till av din bok Mindfulness i klassrummet. Jag har nu läst klart den och tycker verkligen att den håller rakt igenom. Bra att du har med relationen mellan elever och i gruppen också, det kan ibland missas när man mest betonar den 'inre medvetenheten'.”

”Jag ser många positiva effekter av mindfulness, både hos mig själv och hos eleverna. Dem det märks mest på är de rörliga barnen. När de blir lugnare får vi ett helt annat klimat i klassrummet, tempot är fortfarande högt men känns effektivare. Jag blir mer effektiv och lugnare. Nu hinner jag vara glad mitt i all stress och alla måsten. Känns bra!”

 

Sök

Dana Förlag på Facebook

Dana Förlag

c/o Peter Fowelin
Hasselstigen 42
152 30 Södertälje
08-550 602 74
0707-72 85 77
E-post: peter[at]danaforlag.se
Webb: www.danaforlag.se