pressmeddelande "fri från rädsla, fri från sorg"

2013-05-15

I alla tider har människan brottats med frågan om livet och döden. I "Fri från rädsla, fri från sorg - zenmästarens väg till visdom" leder Thich Nhat Hanh oss lågmält och enkelt in i ett djuplodande samtal om de stora livsfrågorna, grundat i den buddhistiska traditionen och i erfarenheter från ett liv fyllt av omtumlande upplevelser. Det är ett samtal som präglas av visdom, hopp och tröst.

En bärande princip inom buddhismen är obeständighet – ingenting är i grunden detsamma från en stund till en annan och allt dör och föds i själva verket ständigt. Döden finns egentligen inte, eftersom vi hela tiden övergår i annan form. Det är som vågen som slår in mot stranden: dess skummande topp upplöses, men för den skull försvinner inte vågen från havet. Inte heller födelsen är början på något nytt, utan en fortsättning på det tidigare. Födelsen visar bara att förutsättningarna nu var de rätta för oss att uppenbara oss i den här formen. Och när de inte längre är de rätt drar vi oss tillbaka. Vi har alltid funnits, och vi kommer alltid att ha en fortsättning.

Thich Nhat Hanh är vietnamesisk buddhistmunk och zenmästare vars böcker är kända för många svenska läsare. Med boken "Mandelträdet i din trädgård", som gavs ut på engelska under titeln "Miracle of Mindfulness" redan i mitten av 70-talet, blev han en pionjär vid framväxten av den mindfulnessvåg som sveper fram i västvärlden. Alltsedan dess har han betraktats som en av centralgestalterna på området och hans böcker är vitt spridda över världen.

För många är Thich Nhat Hanh också känd som grundare av Plum Village, meditations- och retreatcentrumet i södra Frankrike. "Fri från rädsla, fri från sorg" är en av Thich Nhat Hanhs mest älskade böcker, här i en vacker och poetisk översättning av Agneta Sellin, sedan länge slutsåld men nu i en ny, lätt bearbetad utgåva på Dana Förlag.

”Thich Nhat Hanhs insikter i liv och död är raffinerade och utsökta, och som allt som är raffinerat uppskattas de bäst i långsam, stilla begrundan. Ur hans djupa källa av mänsklighet och medkänsla flödar det balsam som kan läka våra hjärtan.”
Ur bokens förord av Pritam Singh 

Mer om författaren
Thich Nhat Hanh är född 1926 och har levt ett märkligt liv i en märklig tid. Han blev buddhistmunk vid sexton års ålder, senare fredsaktivist, författare och poet. Han har överlevt förföljelse, tre krig och mer än fyrtio års exil. Hans härkomst kan följas mer än två tusen år, faktiskt till självaste Buddha. Thich Nhat Hanh har skrivit mer än hundra böcker - poesi, skönlitteratur och filosofi. Han har grundat universitet och sociala inrättningar och även räddat båtflyktingar. Han ledde den vietnamesiska buddhistdelegationen vid fredssamtalen i Paris och nominerades till Nobels fredspris av Martin Luther King. Thich Nhat Hanh reser fortfarande i hela världen, undervisar och leder retreater.

Om förlaget
Dana Förlag (www.danaforlag.se) startades 2011. Förlaget ger ut böcker om mindfulness och personligt ledarskap.

Recensionsexemplar
Kontakta Peter Fowelin via mejl peter[at]danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

Fakta om boken
Titel: Fri från rädsla, fri från sorg - zenmästarens väg till visdom
Författare: Thich Nhat Hanh
Förlag: Dana Förlag
Översättning: Agneta Sellin
Fackgranskning: Dharmachari Viryabodhi
Originalets titel: No death, no fear (2002)
Häftad (danskt band)
Språk: Svenska
Antal sidor: 182
Dimensioner: 203 x 138 x 9 mm
Vikt: 182 g
Utgivningsdatum: 2013-06-15
ISBN: 978-91-979486-1-6
Ca-pris: 140 SEK

 

HÖGUPPLÖST 
BOKOMSLAG

 

Sök

Dana Förlag på Facebook

Dana Förlag

c/o Peter Fowelin
Hasselstigen 42
152 30 Södertälje
08-550 602 74
0707-72 85 77
E-post: peter[at]danaforlag.se
Webb: www.danaforlag.se