pressmeddelande "hjärnan på jobbet"

2014-12-17

Hur får vi ut mesta möjliga av våra mentala resurser i en vardag fylld av stress och prestationskrav? I "Hjärnan på jobbet" får du möta Emily och Paul – mitt i yrkesliv, karriärer och vardagens familjeliv. Emily har precis tillträtt en ledande tjänst på ett större företag medan Paul driver eget som IT-konsult. Deras arbetsdagar fylls av e-post, telefonsamtal, möten, projekt, planer och beslut. Bara att hålla ställningarna inför denna virvelvind av information och uppgifter blir ibland oöverstigligt för dem.

I boken får vi göra en resa in i Emilys och Pauls hjärnor och se hur de sorterar alla intryck, och hur de prioriterar och agerar. Som tur är har Emily och Paul David Rock till hjälp: Han vet hur hjärnan fungerar och hur den kan möta de krav som ställs på oss. Rock visar hur Emily och Paul – och därmed du och jag som läser boken – kan navigera framgångsrikt genom en arbetsdag, för att mot slutet av dagen fortfarande känna oss fulla av energi och lust när hemmabestyren tar vid.

Boken tar upp ämnen som varför hjärnan blir så ansträngd av stress, varför det är svårt för oss att ändra beteendemönster och hur mindfulness kan hjälpa oss att få ut mesta möjliga av våra mentala resurser. Annat som tas upp är hur koncentration och uppmärksamhet kan bidra till en positiv förändring i hjärnan och vad som bidrar till energi, effektivitet och produktivitet i arbetet – inte minst hur kulturen på företag och arbetsplatser kan förändras för att bidra till detta. Det är hjärnforskningen som har svaren – och i Hjärnan på jobbet får du verktygen för dig och din arbetsplats. Det är hjärnforskningen som har svaren - och i "Hjärnan på jobbet" får du verktygen för dig och din arbetsplats.

UR DEN SVENSKA UTGÅVANS FÖRORD AV MARIE RYD
Rock tillhör dem inom näringslivet som tidigt började snegla på resultaten från hjärnforskningen. Han ställde sig frågan om ett nytt mer produktivt ledarskap, och ett effektivt självledarskap, kunde förankras i de nya neurokognitiva landvinningarna. I detta pedagogiska mästerverk, nu på svenska med titeln "Hjärnan på jobbet", har han lyckats sammanfatta och förmedla tillämpningarna av den nya kunskapen på ett föredömligt sätt, rakt ner i vardagen, där alla kan känna igen sig!

Marie Ryd, dr i medicinsk vetenskap och chefredaktör för forskningsinformationstjänsten Holone

OM FÖRFATTAREN
David Rock är konsult och ledarskapscoach med hela världen som arbetsfält. Har är författare till böckerna "Coaching with the Brain in Mind", "Quiet Leadership" och "Personal Best". Rock leder den globala konsult- och coachningorganisationen Result Coaching Systems och har varit med och startat NeuroLeadership Institute och NeuroLeadership Summit. År 2010 doktorerade David Rock vid Middlesex University i London inom området Neuroscience of Leadership. David Rock kommer ursprungligen från Australien och bor nu med sin familj i New York, USA.

OM FÖRLAGET
Dana Förlag (www.danaforlag.se) startades 2011 av Peter Fowelin. Förlaget ger ut böcker om mindfulness och personligt ledarskap.

RECENSIONSEXEMPLAR
Kontakta Peter Fowelin via mejl peter[at]danaforlag.se eller telefon 0707-72 85 77.

FAKTA OM BOKEN

Författare: David Rock
Titel: Hjärnan på jobbet - lugnare, smartare, effektivare
Engelsk titel: Your Brain at Work
Översättning: Agneta Sellin
Förlag: Dana Förlag
Häftad (danskt band)
Antal sidor: 292
Dimensioner: 155x228x15 mm
Vikt: 430 g
Utgivningsdatum: 2014-12-17
ISBN: 978-91-979486-3-0
Ca-pris: 255 SEK

 

 

HÖGUPPLÖST 
BOKOMSLAG

 

Sök

Dana Förlag på Facebook

Dana Förlag

c/o Peter Fowelin
Hasselstigen 42
152 30 Södertälje
08-550 602 74
0707-72 85 77
E-post: peter[at]danaforlag.se
Webb: www.danaforlag.se